Fotbollsklubben som kännetecknas av inkludering, glädje och gemenskap

Ljungbyheds IF är fotbollsföreningen som vill nå ut till alla – även de som inte är intresserade av fotboll. Tack vare Öresundskrafts sponsring kan de bibehålla låga medlemsavgifter och därmed uppfylla värdeorden om inkludering, glädje och gemenskap.

Fotbollsföreningen Ljungbyheds IF grundades år 1940, och har ungefär 240 medlemmar varav 130 av dem är under 18 år. Fokuset på ungdomssidan är stort, och inte bara ur ett fotbollsperspektiv – Ljungbyheds IF är en mötesplats för alla, oavsett ekonomiska förutsättningar.

– Vår förening är välkomnande och lätt att komma in, många menar att det är lägre konkurrens än i andra föreningar. Gemenskapen är fantastiskt bra och det finns en tillåtande stämning. Alla ska med och alla får matchtid, säger Stig Kryhl, Ordförande Ljungbyheds IF.

Det stora ungdomsfokuset till trots är gemenskapen över åldersgränserna en stor del av föreningens kultur – något som resulterade i LIF Veteraner – en veterangrupp som tillsammans förvaltar klubbens långa historia.

Sensommaren 2021 invigdes äntligen föreningens klubbstuga, efter 15 års planering.

– Klubbstugan har varit efterlängtad av alla så det var ett stort lyft för föreningen! Nu har vi stora, fräscha omklädningsrum och en kiosk och allt i anslutning till de båda fotbollsplanerna, säger Stig Kryhl.

Öresundskrafts sponsring skapar möjligheter
Öresundskraft hittade Ljungbyheds IF via hemsidan och tilltalades av klubbens värdeord och vision – och bestämde sig för att bli sponsorer. För Ljungbyheds IF del möjliggör det att de kan fortsätta att genomföra sin vision om inkludering oavsett ekonomiska förutsättningar. Ytterligare en positiv aspekt är att synligheten för klubbens verksamhet ökar när ett stort företag sponsrar, vilket också ökar attraktionskraften.

– Bevisligen gör vi bra saker, annars hade de inte valt oss. Jag ser det som en underbar bekräftelse på att vi tänker och gör rätt, avslutar Stig Kryhl.

Öresundskraft är ett energi- och kommunikationsföretag i Nordvästra Skåne, som ägs av Helsingborgs stad. Varje dag arbetar vi för att göra vardagen enklare och livet mer hållbart för våra 125 000 kunder. Detta sker genom de tjänster vi erbjuder: el, fjärrvärme, biogas, naturgas, fordonsgas, fjärrkyla, energitjänster, bredband och stadshubb för IoT.

Läs mer på www.oresundskraft.se

Goa glassar när solen gassar i Ängelholm

Okategoriserade Solens strålar värmer – och kyler – på det anrika glasscafét i Ängelholm. De har nämligen installerat solceller som pryder stora delar av taken. När Engelholmsglass byggde ut verksamheten 2019 insåg Calle Gudmundsson, VD, att det var dags att modernisera och använda både den stora gårdens och naturens resurser för att värna om miljön och sänka kostnaderna.

Öresundskraft flyttar fram gränserna inom fjärrvärme

Öresundskraft Under 2018 och 2019 genomförde affärsområdet Produktion hos Öresundskraft en utredning angående hur Helsingborgs fjärrvärmeproduktion även i framtiden ska kunna behålla sin höga leveranssäkerhet. Nu har kraftleverantören landat i flera viktiga insikter – och därtill påbörjat arbetet med att flytta fram gränserna inom området.